.:penyewa:.

Love of Life

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 18, 2011

begini lebih baik dari begitu....

Assalamualaikum wbt....

aku comel ke mario comel??

humanghaih....ado lebih sebulan ekau tak hupdate blog..punyo lah bersawang bagai ni hah...ado aku kesah???maaf lah ye...lama tak update...tak de idea...(malas senanye)..tetibe malam ni ase cam kesian kat blog...da lama blog ni tak mendapat belaian dan sentuhan manja dari jari jemari ku ini..jadi aku usahakan jugak la menaip...tambah pulak ade issue menarik yang nak dikongsikan ngan korang...cewwwaaaahhh....

issue ni di"bangun"kan oleh sahabat-sahabat aku kat umah ni...antara pengisisan masa senggang (amek kau..kosa kata tertinggi aku guna..hahaha) kitorang adalah dengan berbincang berborak kosong...biasalah kan, da selalu sangat berborak pasal perkara-perkara ilmiah, bile ada masa kosong tu berborak kosong la..sesuai la dengan masa kosong tu...hahahaha..well, dorang tanya kat aku..."anis,kalau ko da kawen nanti...suami ko bagi ko keje tak??"...aku pon jawab la..."mesti la dia bagi...penat aku blaja tinggi-tinggi...atas puncak lak tu...lagipun,hidup zaman skang ni mana cukup lau sorang je yang keje....mana nak tanggung makan pakai lagi...rumah takde tangga lagi...lau rumah bertangga lagi tinggi kos hidup.."...then, dorang tanya lagi..tak puas hati lagi tu ngan jawapan aku...hahaha.."abes,kalo ko ada anak nanti camne??sape nak jaga??ke ko anta pengasuh??"....aku diam sejenak...dua jenak..berjenak-jenak....

aku nak anta pengasuh???skang ni kat paper pun macam-macam citer dengar..aku tanak la aku anta anak aku kat pengasuh before g keje, lik keje t aku amek mayat die lak...bukan semua pengasuh camtu..itu aku tau..tapi nak cari yang terbaik pon bukan senang kan???nak bagi kat orang tua aku jaga...haih,cukup lah dorang bersusah payah jaga aku dari aku tak macam orang sampai jadi mak orang...takkan la aku nak susahkan dorang jaga cucu lak???cukup-cukup la tu..biar dorang berehat dan menikmati masa tua dorang...so,ape solution nye???

well,aku sendiri yang akan jaga anak-anak aku nanti..insyaAllah...sedangkan mak bapak aku mampu nak jaga aku masa aku kecik dulu...takkan la aku tak boleh kan???dorang tak hanta aku kat pengasuh pon...tak suruh nenek aku jaga aku pon...padahal dua-dua kerja nak tanggung aku adik beradik...aku akan cuba berusaha untuk jaga anak-anak aku sebaik mungkin...sape lagi yang nak didik dorang lau bukan aku as ibu dorang kan???(gile jauh ke depan aku fikir..hahaha)...well..macam aku cakap kat atas...hidup zaman skang tak kan cukup lau salah sorang je yang keje kan???lau aku duk uma jaga anak,maknanye suami aku jela yang akan keje nanti kan???kecuali la lau dapat suami yang gaji dah memang 5 angka...memang lebih dari cukup la lau suami ko keje sorang...

so,penyelesain nye adalah dengan menggunakan loreal total repair....5 problems 1 solution..hahaha..taklah...ala,skang ni zaman kan da modern..macam-macam korang ley buat even tak bekerja luar dari rumah pon..korang ley buat bisness online...ley jugak menjana pendapatan disamping tak mengabaikan penjagaan anak-anak...tak pon bukak bisness sendiri...lau dah ada bisness sendiri, takde sape nak marah korang angkut anak korang ke mana pon..korang boss...apa ada hal...??kan??tapi lau korang nak kerje base on ape yang korang belaja tapi still nak jaga anak...boleh je..make sure tempat keje korang ade nursery...so,everything happened pon korang dekat ngan anak korang...nak tangok anak 5min skali pon boleh..settle masalah...sape setuju ngan penyelesaian aku ley angkat hidung tinggi-tinggi..hahaha..


buat yang merindui aku..hahaha


well,da panjang sangat aku mengarut...will meet you all soon...take care...adios amigos....=)


                   
                   

2 comments:

r-5 said...

hahaaha bagus bakal ibu yang bagus. suka dengan cara anda berpikir.. pemikiran tahap albert einstein. susa nak jumpe orang cam gini sekarang.. ramai yang fikir mau senang aja. haha.

misz anis said...

@r-5
sape tak mau hidup senang bukan??tapi menyenangkan orang laen lebih baik..hahaha