.:penyewa:.

Love of Life

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 14, 2011

..bakat semulajadi..

Assalamualaikum..wbt...

hai korang!!!(bajet ramai sangat la orang yg baca blog ko kan  hehe)
hari ni aku nak share ngan korang pasal bakat semulajadi...
korang penah tak buat something yang korang sendiri tak sedar korang ade bakat dalam bidang tu???
macam aku ni,aku tak taw pown yang aku ni naturally talented untuk gunting rambut orang taw...
cerita dia macam ni...
masa aku sekolah dulu,aku duk asrama...
so,da nama pown budak hostel kan???mana ley sukew-sukew aty jew nak kuar..
satu hari tu,member aku si A ni ngadu yang dye nak gunting rambut dye,sebab nak ubah style...
so,member aku yang si B ni pown offer la cakap nak tolong guntingkan...
dye cakap yang dye penah gunting rambut kakak dye...
si A ni pon setuju la...so,si B pown gunting...
masa tu,aku jadi tukang sebok jew...tengok si B ni gunting rambut si A..
pastu aku pown tolong gunting jugak...
si B gunting belah kanan,aku buat belah kiri...
gunting punya gunting,hasilnye mengagumkan jugak la..
yela,dah la tak de sijil as a hair designer kan???tapi hasil dye menarik taw..
macam g gunting kat saloon yang mewah gitu...hahahahaha
after that aku selalu gak la tolong member-member aku gunting rambut dorang...
masa kat matrix ada,even kat kampus skang pown ade taw...
tapi aku selalu gunting rambut adek aku la...
adek aku yang kecik skali pown aku gunting kan rambut dye...
da la kepala tak reti nak diam,aku maen tarik-tarik jew..
tapi hasilnye tetap menarik...
ramai orang cakap adek aku nampak kemas...hahahahaha
masa sem 2 dulu aku ade tolong gunting rambut member aku ni...
ala, si Hana tu la...
bila dia balik rumah dia,mak dia cakap rambut dia cantik...
so,dia bagitaw la mak dia aku yang gunting rambut dia tu..
mak dia pon puji la cakap aku ni pandai gunting rambut...
bangga la kejap kan???hahahahaha...
even masa cuti sem baru-baru ni pon member aku ade cakap nak gunting rambut dia...
tapi mak dia suh aku je yang guntingkan...hehehehehehe...
so,malam tadi aku tunaikan la impian dia kan...
aku agak kagum jugak la ngan diri aku ni...
yela,even tak ambik class hair design pown ada bakat terpendam untuk guntingkan rambut orang kan...
siap aku ngan member aku ni bercadang nak bukak saloon and bakery shop agy..hahahaha
InsyaAllah,kalau dipermudahkan oleh Nya...
untuk pengetahuan korang,kalau nak rambut cepat panjang,selalu la trim rambut korang tu....
at least,mana hujung-hujung rambut yang da pecah-pecah atau bercabang tu hilang...
tak de la rambut korang jadi camni...

korang nak rambut korang camni???

kalau korang rajin g trim rambut,3 bulan sekali ke kan...
rambut korang jugak yang cantik and nampak lebih sihat...

cantik kan??jeles aku..

xdew la nampak mengerbang and kering sangat-sangat kan???
if korang ade bakat semulajadi jugak,share la ngan aku..
jangan malu-malu okayh???
ok lah,nanti aku conteng-conteng lagi kat sini...
have fun reading this entry...daa..

p/s:tapi aku tak reti nak gunting rambut sendiri...hahahahahahaha and thanx to google for da pixta..
     

6 comments:

hana said...

uish..
bangge la tu..
eleh..
pe pn..
time kasih la ye potong kn rambut ak nh...
hahah

saidatul noor farhana said...

yayang....
saya disini...:)

qalid said...

kalo rambut kita jd pecah2 n bercabang mcm dlm gmbr kat atas 2,mata pn akan jd mcm 2 jgk ke??bahaya 2..hehehe

misz anis said...

hana: tak kan time kasih je kot??haha

sai: yeay...time kasih yunk..lebiu lah..miss u lorr...

qalid: asal??law mata bb camtu b xsayang da la eyh???

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

misz anis said...

mr.swift: owh...hehehehe..thanx a zillion...btw,enjoy reading...