.:penyewa:.

Love of Life

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 20, 2011

...saya student MLT..

Assalamualaikum....wbt...


hurmmm...MLT tu apew ea???
MLT stand for Medical Laboratory Technology...
bunyi cam gempak jew kan???padahal tak gempak tara mana pown...
grad nanti tak jadi doktor pown..(ni ape yang orang kampung aku fikir)
nanti da grad,keje kat lab jew...tapi keje dia best taw...
even banyak benda nak kena hafal and fikir,but it is still best thing to learned bout it..
yela....kitorang ley buat macam-macam...
kitorang kawan ngan bakteria and segala macam binatang yang tak penah korang fikir nak kenal pown lah..(better xpayah kenal la..pelik-pelik nama nye..)
kitorang keje ngan mesin yang guna tulang 4 kerat kitorang..hahahaha
tapi once da keje nanti,guna mesin yang lagi canggih la..ni sebab ngah belajar..
nama pown student kan??

so,sem ni aku banyak duk lam lab la..
tapi lam lab lagi best..tak ngantok..
law ngah lecture,aku bukan dengar pown..
maen psp jew...ngantok weyh duk lam class 2jam..
da la sejuk..memang best la law die bagi katil ngan bantal kan??hahahaha
tapi bila banyak lab,jadi lagi penat la...
da la terdedah ngan bakteria and chemical reagent yang ley wat aku jadi mandul..
tapi tak pew..protection tu adew..=p

everyday aku adew lab...and everyday selonggok lab report aku kena hadap untuk siapkan...
haish..penat woihh...
aku adew lab histology,lab trans medicine,lab hematology and lab chempath...
so,macam-macam benda la yang aku tengok kan???
aku tengok tissue,darah and macam-macam la...
so..aku nak tunjuk la sket kat korang keje-keje aku masa dalam lab..
korang follow jew la ea???


ni masa depan lab histology..

ni ngah 'memancing' tissue

fokus ok???fokus..

this is what we call microtome


ni masa lab trans medicine


inilah hasilnye...

till then,daa...

p/s: nak siapkan report pulak...haish..T_T

2 comments:

hana said...

haha..
nk siapkan report??
mmg x la kn..
haha

misz anis said...

hahahaha...
xpew...yang penting ade niat..lalalala