.:penyewa:.

Love of Life

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 23, 2011

...breakfast di mcDonald + duet tak masuk lagi = kenyang + kecewa...

Assalamualaikum..wbt..

hurmmm...pagi tadi aku and housemate aku g mamam kat mcD...
pagi tak barapa nak pagi sangat la kan???
ada la dalam 5min 38 saat sebelum breakfast kat mcD nak tukar kepada lunch..
at least,kitorang still dapat breakfast..kan??hahaha
dah la kitorang semua tengah kering kontang..
ini adalah disebabkan oleh kelewatan warga-warga di JPA untuk memberi kami semua nafkah yang sepatut nya kami dapat setiap sem...(ayat HARUS skema ye)
disebabkan aku dan nabilah tiada berapa nak banyak wang...
maka ain dengan baik hatinye telah membelanja kami berdua...
seronot...seronot..hahahaha..
terima kasih ye ain...belanja la kami hari-hari...sambil buat muka comel mintak penampar kasihan..
kami pon duduk la berborak kat situ sambil minum-minum and makan-makan...
makan tengah hari kami mungkin akan berganjak ke pukul 6 la agak nye..
bergantung kepada tahap kerajinan dan ke'lapar'an perut...hahaha
so,masa breakfast tadi aku makan hotcakes + tea
ain mamam big breakfast + coffee
bella lak mam sausage mcmuffin + coffee
aku mam hotcakes sebab ary tu ain masak pancakes hangit...hahahaha
as a conclusion,we all kenyang..alhamdulillah...


so,nak citer sal kekecewaan selepas kekenyangan pulak..
ni semua gara-gara ain la...
dia cakap dia cek akaun pagi tadi,duet tak masuk lagi..KECEWA..
haish..penat ye tugas sebagai seorang pelajar ni..
korang ingat senang ke???
susah ye kawan-kawan..susah ok???
bila JPA lambat memasukkan wang ke poket kami,maka kami perlu melakukan tindakan drastik..
korang jangan terkejut law nampak muka insan-insan comel ni merempat di tengah tepi jalan sambil menadah tin kosong...ini perlu ye..
tapi korang jangan la pandang jew...hulur la 5-6 hengget...sen-sen tak maen okayh???(demand lak kau)
tapi disebabkan aku mempunyai kawan-kawan yang ramai,jadi aku rasa itu semua tak perlu...
mintak je dorang belanja macam ain lakukan..hahahaha...
tapi(berapa banyak tapi ko ni anis),buat masa sekarang aku ada duet lagi..cukup la menampung diri sendiri sampai JPA bagi aku duet..cepat la masuk ye duit...(dengan muka kesian)
law tak masuk jugak,aku akan...........................................................(korang fikir la ape patot aku buat ye)


bella+ain+aku+hana

till then...chow...



p/s: aku masih bersyukur,sekurang-kurang nye aku merasa nikmat bantuan dari JPA tu..thanx JPA...jasa mu ku kenang selalu...

7 comments:

ain sakinah said...

haha..bile ye dpt tgk muke comel mintak penampar ko tu..x sbr ak..
erm...terharu la jgak...bp bnyk daa name ak ko letak..skali sudey..hihi ;)

Farrah-Hana said...

dh tau xde duit g la brkfast kat mamak je..roti canai.ni mcd lak.kire bduit la tu.hehe

misz anis said...

ain: kira ok la tue...aku tlg promote ko..daripada xdew kan???ko xkan dapat tgok ain..ko yg dapat ade la..hahahaha

nina:yg berduet tu member aku..bkn aku..hahahahaha

hana said...

haha
kalo jpa bg dwet pn bkn ko beli buku..
nh g shopng bazir dwet aje..
ish2..
pe nk jd la..
ahaahha

misz anis said...

hana: ekau pon supo yo...hahahaha

..hizamirahim.. said...

haha.
nanti kalau duit tu da masok, hulur hulur la kat sini ye.
:P

misz anis said...

hizamirahim: law ada lebey la..hee..takot cukup2 makan jew..lalalala..