.:penyewa:.

Love of Life

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, July 12, 2011

ade benda awok nak share ngan mike semue....

Assalamualaikum wbt...

ari ni awok ase cam nak guna loghat perok ngan mike-mike semue...ate, mana yang mike paham tu, baguih le..mana yang tak paham tu, boleh le nanye ye??awok bukan nye sombong pon...ate nanti kome kate awok ni manusia lupe daratan pulok...bagai kacang lupekan kulit...ni awok nak kabo ke kome semue yang awok berbesor ati jadi orang perok...ate nye, bukan semue orang leh kuasai loghat perok ni...bakal laki awok pon terkiai-kiai lagi nak blajor nye....muahahahahaha...

ate sebelum ni ade awok kabo ke kome yang mak awok ade warung kan??kat warung tu ade le beberapa perkataan yang kalo kome semua dengar mesti kome tak paham....ni mengenai menu ye....ate kalau kome ke kedai makan, mesti le kome order ikut menu yang disediakan kan???tapi kat warung mak awok ni ade beberapa menu yang pelanggan tetap order ikut sedap mulut deme nak nyebut je...awok bagi le beberapa contohnye ye??

milo air-cond = sebenornye ayor milo panas yang bese tu je...tapi ade le letak ketul-ketul ais dalam seketul dua kat keliling cawan tu..ais tu la yang jadi air-cond nye..bukan milo je...mana-mana ayor angat pon boleh...ikut sedap mulut deme la nak minum ayor angat ape pon...

ayor raja = owh, ayor ni bukan ayor yang raja-raja minum...tak penoh ade mane-mane raja pon yang singgoh minum kat kedai mak awok....ni sebenornye ayor oren sunquick tu je...sebab ayor tu kaler kuning, deme panggil le ayor raja....paham????

kopi susoh = ha...mendengor ke nama tu macam menarik je yek???nak buat ayor kopi ni memang susoh pon...jenuh nak narik nye...pasai nye ni ayor kopi tarik...law kat kedai mamak kite order la kopi tarik kan??kat kedai mak awok deme order kopi susah..bukan kopi je yang susoh...law deme nak teh ke, nescaffe ke, milo ke...mana yang nak ke tarik-tarik tu jadi susoh le...

cam ais = cam ais ni singkatan pada ayor kopi campor ayor teh..selalu nye nyonya-nyonya ngan apek-apek yang suke order ayor ni....pasai ayor ni kena campor deme singkat kan jadi cam je....

tu jele yang awok nak share ngan mike-mike semua..kot ade yang baru lagi nanti awok tamboh yek??mana yang da tau tu tak ngape le...mana yang tak tau tu ni awok dah kaborkan...hehehe...ikut dan deme je bagi nama meneu kan???awok ase cam da cukup merepek da...sampe sini dulu la yek...ate nanti kite jumpe lagi...terime kasih le bebanyok...

3 comments:

~Peter kass~ said...

knp ayor kopi+teh tu deme x panggil ayor "koteh" hahaha kan lagi sedap bunyi nya...

misz anis said...

@~Peter kass~
pasai sebutan die jadi panjang...udoh le burok bebenor maksud tersirat nye...hahahaha...

m a w a r said...

haha..gelak sensorang..mcm2 kat mesia ni