.:penyewa:.

Love of Life

Daisypath Anniversary tickers

Monday, May 2, 2011

~THOR + KEHEBATAN SEORANG WANITA~

Assalamualaikum..wbt..

entry kali ni panjang gile VAVI..nak baca..sila baca...tak nak baca...aku tak paksa...=)

yeay..finally im at my home...seronot..seronot..setelah berjuang setengah mati,akhirnye aku kembali ke kampung halaman..wait..aku ade satu lagi paper..tapi lambat lagi..9hb nanti aku nye last and final paper..lepas tuh aku akan merdeka selama 4 bulan...yes!!4month ok???and bile semester baru bermula,otak aku tak ubah macam zink berkarat..tak taw la ape akan berlaku masa tuh..tapi masa cuti tu tak de la aku nak lepak-lepak je...aku nak keje..law tak keje ngan orang pon...aku ingat nak tolong mak aku meniaga je kat kedai..yela,aku kan anak yang baek..ececececeh..

owh,im running away from my topic..so,back to the story..after abes paper membunuh ari tuh..aku and member kelas telah pergi berkelah and berBBQ di hutan lipur Sg.Kanching..yang tuh,nanti aku update ea??tak de gambar..so, tak leh nak riak kat korang..hahaha..after mandi-mandi and makan-makan and solat-solat..kami pon bergerak ke OU..sebab member aku nak maen bowling lah..tengok wayang la...karoke la..(yang tuh aku sukew..)tapi disebabkan sudah hujung semester..so,aku nye duet da limited...makanye aku hanya tengok wayang and karoke jew...hahaha..kaoke pon AIN yg belanja taw..*kamsahamnida*..pasal pemilihan citer lak mestilah bukan aku yang buat..sebab bukan aku yang rancang nk tengok citer tuh..mula-mula dorang cakap nak tengok citer SERU...but bile ade beberapa orang yang tak suke tengok citer hantu, we end up by watching THOR...aku cam tak kesah la..tapi dalam hati berkata, THOR????best ke??cam tak best jew...tapi da dorang beli tiket da pon, aku tengok jela...so, for me...overall citer tu mearik gak la...law tengok 3D mungkin lebih menarik..tapi tak sure la ade ke tak yang 3D nye..THOR ni mengisahkan sal wira yang datang dari dunia laen bersama tukul hikmatnye..ekceli,dia dibuang ke bumi sebab langgar arahan ayah dia..dia berasal dari Asgard...tempat tuh bai aku cantik..jambatan dia sangat menarik..
so, law korang nak taw dia langgar arahan ape, and ape dia buat kat bumi, korang kena g tengok sendiri ok??bagi aku grafik citer ni best...citer ni pon cam citer wira-wira aksi yang laen coz citer ni MARVELL punye...aku bagi 4/5 la...tapi hero dia tak hensem sangat bagi aku...aku just sukew mata dia jew..hahaha..

ni hero dia..ta bapew nak encem..kan??kan??
so,now aku nak citer pasal kehebatan seorang wanita bernama HANA..owh, believe in me..she is so incredible hulk...owh, tak..tapi percaya lah...aku kagum ngan dia...so,the story begin pada hari jumaat yang lepas..huhuhuhu..aku nak balik kampung a.k.a umah aku and dia pulak nak g PWTC...kan ada bookfair kat sana..dia tu hantu novel..memang tak boleh nak buat apa la..aku bukan nak cakap dia tu hebat sebab suke baca novel...no..no..no..on that day, hujan yang lebat telah melanda kawasan puncak alam...tapi bukan lah sangat lebat sehingga boleh mengakibatkan banjir..sebab before ni pon penah hujan lebat..lagi lebat dari ape yang berlaku pada hari jumaat tersebut...selepas bersiap-siap...aku,hana and ain pon nak keluar...ain ikut sebab nak g kampus...ada taklimat sal PRAKTIKAL...huuuu..da nak praktikal da..cuak..cuak..ok,back to basic..lalalala~makanya hana akan menghantar ain ke kampus dan seterusnye mengahantar aku ke KLANG SENTRAL...(gile skema ayat kau!!)..

nak di jadikan citer..masa on the way nak ke kampus tuh..kitorang tengok banyak kete patah balik...means dia pusing balik arah bertentangan la...kitorang ni pelik la..asal semua kete camtuh kan???so kitorang dengan semangat ingin tahu yang sangat tinggi dan mendalam pon meneruskan perjalanan..tapi tak nampak pape pon..tapi kitorang patah balik jugak..sebab kete kat depan-depan pon kecoh nak patah balik kan???bile dah patah balik,kitorang lalu la kat jalan lagi satu...kat situ pon ade kete yang patah balik...tapi kali ni kitorang nekad..kali ni nak jalan gak sampai depan...and finally kitorang taw gak...patotlah dorang duk patah balik..jalan naik air upenye...tapi bukan la sepanjang-panjang jalan tuh..dia ada certain-certain tempat je...kitorang pon singgah la nak isi minyak kat petronas...owner stesen minyak tuh tanya kitorang nak g mana..then dia cakap la jalan kat depan hala nak ke meru pon banyak yang naik air..aku ngan hana da buat muka...tak taw nak buat camne..kitorang terkandas di puncak alam...memang tak de jalan kuar lah..nak ke sg.buluh pon jalan naik air gak...huhuhuhu...

so,kitorang pon anta ain ke kampus and lepak-lepak jap kat kampus tuh..agak beberapa minit pastuh, hana ajak aku redah je..so,kitorang redah jew...kuar je dari kampus..jalan depan sikit je,kitorang menghadapi halangan yang pertama...korang bayangkan, kete besar-besar laen semua duk tepi takut nak lalu...kitorang ni yang naik kancil,lagi la cuak nak lalu...kitorang ni kecik je..tapi hana nekad..dia lalu jugak..huish...halangan pertama berjaya dilepasi..korang bayngkan,orang laen kiri kanan kitorang tengok senyum-senyum jew...bajet mesti nak kata jap agy mati enjin le tuh..huh!!silap besor le deme!!jangan pandang kami tak de mata..hahaha..kemudian kami teruskan perjalanan...kali ni lebih mencabar...haluan berair lebih panjang...yang ni memang cuak gile..korang bayangkan,orang duk kata kitorang tak kan lepas...nanti mati enjin...tapi kitorang redah gak..dengan bantuan lori di depan..thanx lori...masa lalu halangan yang nih,air da percik-percik atas bumper enjin tuh..da berasap bagai da..aku da cuak...masa tuh mulut memang berzikir mintak Allah mudahkan jalan je...takut kot enjin mati...aku tengok hana cool..tapi menggeletar..at last..halangan tu berjaya gak kami tempuh...masa tuh,aku memang lega gile la...huhuhuhu..bersyukur yang amat sangat...walaupun kami sekadar menaiki kancil,tapi kami boleh gak redah air-air tu semua...berkat dari Allah...then aku pon tiba kat klang sentral...aku memang bangga gile la ngan keberanian hana..sumpah kagum..law aku la..mungkin aku jadi cam orang laen yang tunggu tepi jalan tu je...huhuhuhuhu..end of my story..=)

2 comments:

hana said...

ko punya cite guwa cakap sama lu mmg panjang habes..
hahaha..

misz anis said...

@hana
untuk ko hana,aku sanggup type sampai tercabut keyboard..hahahahaha